
Ta orzeźwiająca sałatka z selera naciowego ananasa i sera feta jest idealna na nadchodzące upały jako niskokaloryczne samodzielne danie lub dodatek do grillowanych specjałów. Jej zaskakujący smak powinien zagościć na Waszych stołach. Sałatka z selera naciowego jest szybka w przygotowaniu a niski koszt nie umniejsza jej wykwintności. Zachęcam wszystkich do wypróbowania tego przepisu.
- seler naciowy
- ananas
- ser feta
- jogurt typu greckiego (gęsty)
- sól morska
- świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie
- seler naciowy płuczemy pod bieżącą wodą a następnie kroimy w plasterki średniej grubości
- ananas kroimy w kawałki (można użyć ananasa z puszki)
- ser feta podobnie jak wcześniejsze składniki kroimy w kostkę
- wszystkie składniki mieszamy w jednym naczyniu i dodajemy jogurt
- przyprawiamy całość solą i świeżo zmielonym pieprzem
Sałatkę należy przygotować bezpośrednio przed podaniem gdyż szybko puszcza soki i staje się płynna. Także słabszej jakości ananas potrafi po pewnym czasie stracić swój smak, dla tego podanie sałatki od razu po wykonaniu przyniesie zamierzony, smakowity efekt.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz