piątek, 10 maja 2013

Sałatka z selera naciowego ananasa i sera feta



Ta orzeźwiająca sałatka z  selera naciowego ananasa i sera feta jest idealna na nadchodzące upały jako niskokaloryczne samodzielne danie lub dodatek do grillowanych specjałów. Jej zaskakujący smak powinien zagościć na Waszych stołach. Sałatka z selera naciowego jest szybka w przygotowaniu a niski koszt nie umniejsza jej wykwintności. Zachęcam wszystkich do wypróbowania tego przepisu.

  1. seler naciowy

  2. ananas

  3. ser feta

  4. jogurt typu greckiego (gęsty)

  5. sól morska

  6. świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie



  1. seler naciowy płuczemy pod bieżącą wodą a następnie kroimy w plasterki średniej grubości

  2. ananas kroimy w kawałki (można użyć ananasa z puszki)

  3. ser feta podobnie jak wcześniejsze składniki kroimy w kostkę

  4. wszystkie składniki mieszamy w jednym naczyniu i dodajemy jogurt

  5. przyprawiamy całość solą i świeżo zmielonym pieprzem



Sałatkę należy przygotować bezpośrednio przed podaniem gdyż szybko puszcza soki i staje się płynna. Także słabszej jakości ananas potrafi po pewnym czasie stracić swój smak, dla tego podanie sałatki od razu po wykonaniu przyniesie zamierzony, smakowity efekt.

Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz